Међународна конференција у Палерму 18-20. новембар

Делегација Савеза за живот је учествовала у раду међународне конференције „Building a Europe of hope“ у Палерму (Сицилија, Италија) европске асоцијације „One of us“ од 18. до 20. новембра 2022. Истовремено се одржавала и 42. национална конвенција италијанске мреже Movimento per la Vita Italia која делује са пуно успеха и, између осталог, је покренула 300 центара за труднице ради помоћи трудницама, мајкама и ради смањења броја абортуса. На конференцији је било укупно око 400 учесника из великог броја земаља, од чега већина из Италије. Одржавана су предавања и радионице у више просторија истовремено на неколико језика са симултаним преводом.

Савез за живот је имао прилику да представи свој рад и оствари бројне контакте, између осталих и са председником асоцијације One of us, господином Хаиме Мајор Ореха из Шпаније, бившим послаником у Европском парламенту, који се дуго времена залаже за породичне и хришћанске вредности на различитим нивоима. Добро смо прихваћени у средини где су велика већина учесника (око 95 %) из западне Европе. Посебна је била радост и освежење упознати младе људе из про-лајф покрета Италије, Француске, Пољске, Француске, Малте, итд.

Савез за живот је представљао про-лајф покрет Србије, Црне Горе и Републике Српске. Захваљујемо Хиландару на великој помоћи у организацији овог радног путовања. Делегацију Савеза за живот су чинили: Биљана Спасић (Крагујевац), Коста Стјепановић (Рума), Ивана Вуковић (Палермо) и Радојко Љубичић (Београд).

https://oneofus.eu/press-release-vi-european-forum-one-of-us/
https://mpv.org/wp-content/uploads/2022/10/programma-convegno2022-r9s.pdf
https://mpv.org/2022/11/22/costruttori-di-speranza-un-ricco-bagaglio-per-i-volontari-del-movimento-per-la-vita/