Сахрањивање абортиране деце у Италији са Крстом

Абортирана деца се у Италији (нека, не сва) сахрањују као и одрасли, рођени људи са крстом и именом мајке, јер своје име званично, на жалост немају, али је познато име мајке.

Ово је важна информација и за друге земље. Крст указује да и нерођена деца имају живот, душу и право на живот, да се верници моле за њихово спасење и надају сусрету са њима у рају.

То омогућава хуманији однос према нерођеној деци. Мајка се пре абортуса пита да ли жели да њено абортирано дете буде сахрањено, што додатно појачава матерински инстинкт и приснији однос према беби. Бескрајно је тужно и жалосно сахрањивање бебе која није успела да се роди, да проживи ни један дан живота изван стомака мајке, али то омогућава да се на боље промени однос друштва према нерођеној деци и њиховим правима, и да се пооштри регулација абортуса и контрола у пракси.

На слици: Гробље фетуса у Бреши, Италија.

https://telegraf.rs/vesti/svet/3244041-italija-abortus-sahrana?utm_source=timeline&utm_medium=najnovije&utm_campaign=timeline&utm_content=hi-tech
https://independent.co.uk/independentpremium/world/italy-abortion-womens-rights-miscarriage-catholic-burial-b575307.html