Тродневна конференција „Генерација“ у Москви 14-16. децембра

Припрема се велика тродневна конференција у Москви под називом „Генерација“ која ће се бавити демографским изазовима, утицајем пандемије ковид вируса на наталитет, предабортивним консултацијама, сарадњом цивилног и државног сектора, са преко 100 експерата различитих струка, итд. Оцењено је, од стране организатора, да главну претњу националној безбедности Русије представља демографска криза, тојест, пад наталитета и смањење броја становника. Све то онемогућава остварење државног циља обезбеђења одрживог раста популације и повећање фертилитета. Планира се израда демографског рејтинга региона Русије, израда нове породично-демографске политике у кооперацији државних власти и невладиног сектора, развој мреже центара за подршку кризним трудноћама.

Од краја 2019. године у 10 пилот региона, уз подршку Министарства здравља Русије, реализује се сложени пројекат превентиве абортуса и сл. под називом «Плус један» (један више). Председник Русије, Владимир Путин, је 8. јануара 2020. издао упутство државним органима да се примењују мере на заштити материнства и деце и спречавања вештачког прекида трудноће.

На конференцији ће говорити велики број учесника међу којима су државни функционери и лидери цивилног сектора који се баве заштитом породице и повећањем наталитета, итд. Организатор је све-руска друштвена организација «За жизнь» (За живот) коју предводи др Сергеј Валентинович Чесноков, наш дугогодишњи сарадник. Конференцију подржавају администрација председника Русије, Газпром, итд,

Два представника Савеза за живот, Владица Гавриловић, председник Покрета за децу Три плус из Чачка и Радојко Љубичић, координатор Савеза из Београда, по плану треба да се обрате учесницима он-лајн конференције у понедељак 16.12. око 17 сати по московском времену.

http://generation2050.demplat.ru

https://sk.ru/technopark/

http://prolife-fest.ru

https://gazprom.ru

http://kremlin.ru

https://rusprolife.ru

Извештај о конференцији