Други међународни форум жена у Јекатеринбургу 1. јуна

Србију је на овом важном и великом скупу (око 4,000 учесника из 16 земаља) представљала Маја Ковачевић из Краљева, мајка 11 деце, председник удружења Кнегиња Персида, уредник Краљевских новина, координатор организација Витлејемска Богомајка, истакнут члан Савеза за живот, музичар, продуцент и мисионар. Српска делегација је прихваћена са љубављу и поштовањем. Скуп је одржан у оквиру кампање Година породице у Русији, под покровитељством државе и градске администрације.

Са благословом митрополита Евгенија отпочео је скуп. Хор Никола Родник извео је песму Светог Петра и Февроније по тексту Маје Ковачевић мајке 11 Српчића која је испевана на руском језику. После главног дела конгреса одржано је 16 радних платформи на којима су делегати имали своја излагања. Сутрадан у оквиру духовно просветитељске акције Воли – глас Србије, снимљен је спот за песму Свети Петар и Февронија који су у Русији заштитници љубави и породице.

Маја Ковачевић: Никада до сада нисам имала част да присуствујем тако великом догађају који је одиста био величанствен и сам дочек на аеродрому где су нас цео хор Никола Родник, са представницима Цркве на крви и представницима министарства за породицу сачекали уз погачу и со и заставама Србије и Русије.

https://wuor.ru/events/1-iyunya-2024-g-sostoitsya-ii-mezhdunarodnyy-zhenskiy-forum-krepkaya-semya-osnova-gosudarstva–189613/

https://oblgazeta.ru/society/home/2024/06/51451/

https://oblgazeta.ru/news/2024/06/51637/

https://ura.news/articles/1036289136

https://minsknews.by/v-ekaterinburge-nachalsya-ii-mezhdunarodnyj-zhenskij-forum-sredi-uchastnicz-i-minchanki/

https://xn--b1ag8a.xn--p1ai/news/26007