Дан трудница – нови празник у Русији

Овај празник је посебан по томе што се слави два пута годишње: 7. априла на Благовести и 7. октобра, како би све труднице могле да прославе овај празник, с обзиром да трудноћа обично траје 9 месеци. Циљ је да се укаже посебно поштовање и подршка трудницама и свим женама које су решиле да роде дете у време опадања броја становника, великог броја абортуса, итд.

Нови празник је покренут од стране друштвене организације Демографска платформа, након иницијативе руске Цркве још из 2008. године, коју предводи господин Сергеј Валентинович Чесноков, а подржан је од стране врха државе и Цркве.

Свечана јавна промоција празника се догодила 6. априла 2023. уочи празника Благовести (Дан зачећа Исуса Христа од Светог Духа и Пресвете Богородице) и новог празника трудница. Намера је да трудноћа прође тако да трудница пожели да се она понови, а такође и да регионалне власти уводе у континуитету нове мере подшке трудницама. Труднице треба да буду привилеговане особе у друштву. Након констатације трудноће, трудница треба да добије посебан статус у друштву и области где живи и да добије предност у многим активностима.

Највећи беби-бум се догађа у годинама када је у јавности створена позитивна визија будућности што утиче на младе да се охрабре и са оптимизмом планирају рођење деце. Земљу без народа ће населити народи без земље.

https://pressria.ru/20230406/954519726.html