Од тренутка када се детектују откуцаји срца нерођеног детета абортус се забрањује, а за сада је то око 6. недеље трудноће!

Ово звучи тако логично и просто, али се до сада није примењивало. До сада! Држава Охајо је урадила практично све да се овај принцип озакони и озваничи и он сада чека на потписивање на столу гувернера Џона Касића који се већ изјаснио да је „про-лајф“. Зове се „Heartbeat Bill“. Скоро исте намере имају Арканзас и Северна Дакота. До сада су овакве намере спречаване у врху судске власти у Вашингтону, али сада победом Даналда Трампа и тријумфом републиканаца оваквих препрека вероватно од 2017. више неће бити.

Треба истаћи да су конзервативне хришћанске снаге масовно подржале Трампа управо ради његовог „про-лајф“ става против абортуса и то његово опредељење је једно од најважнијих у његовој победи, а можда је чак било и преломно. Ово је важно упозорење свим политичарима света – занемаривање или потцењивање великог броја верника (практично свих великих вера) који ће подржати кандидата који је за живот и против абортуса може се показати као кардинална грешка. Трамп је најавио да ће поставити у Врховни суд само судије које су против абортуса.

 

http://edition.cnn.com/2016/12/07/politics/ohio-abortion-bill/