За светост материнства, лепоту рађања и радост живота

(Трећа) Благовестна литија за забрану абортуса 2016

Поштовани,

желимо овим путем да Вас обавестимо да ће се, са Благословом његове светости патријарха српског господина Иринеја, у четвртак 7. априла ове 2016. године у времену од 10:20 до 13 часова, одржати трећа Благовестна литија за забрану абортуса, јавна духовна манифестација чији је циљ да се грађанима, државним установама и широј јавности скрене пажња на озбиљне друштвене проблеме демографског старења, изумирања и смањења становништва (беле куге) и абортуса као најдрастичнијег примера нехуманог односа према зачетој, а још нерођеној деци, која – по ставу Српске православне цркве и других помесних Православних цркава, као и по новим научним подацима добијеним савременом технологијом – имају право на законодавну заштиту живота и здравља од зачећа. Овај став имплицира неморалност и нелегалност намерног, насилног прекида трудноће што очекујемо да Народна Скупштина у новом сазиву усвоји.

Литија, као изворна и интегрална јавна манифестација грађанско-верских права, слобода и духовно-етичких уверења са горе поменутим ставовима и вредностима ће 7. априла на велики народни и Хришћански празник Благовести доћи до Дома Народне скупштине са Православним светињама да би се на овом важном месту за будућност Србије узнеле саборно молитве за законодавну забрану абортуса са три молитвена литијска круга тротоаром око здања уважене државне установе. Затим литија, по плану, продужава свечани ход до Храма Светог Саве, где ће се у славу Божију, Пресвете Богородице и Празника окончати молебаном пред иконом Божије мајке.

Молимо Вас, да примите ово обавештење са најбољим жељама у време великог Часног поста и припрема за Светло Христово Васкрсење. Срдачан поздрав,

Организациони одбор треће Благовестне литије

Благовестна литија за забрану абортуса 2016

Благовестна литија за забрану абортуса 2016