Сабор слоге за децу Три плус у Чачку 8. октобра

Одржан је са великим успехом најављени Сабор слоге Покрета за децу Три плус из Чачка 8. октобра. Учествовало је око 700 – 800 људи од чега око половина деце! Расположење, оптимизам и снажна воља за савладавањем тренутне озбиљне демографске кризе су били очигледни. Скуп су благословили представници Цркве.
Чланови Савеза За живот су се, наравно, ангажовали да допринесу овој важној манифестацији. У првом делу од 17 часова одржан је радни састанак са представницима већег броја организација, представником Министарства за демографију и популациону политику, итд, на којем је изнет велики број конкретних предлога за подспешивање наталитета.
Организовали смо долазак господина Сергеја В. Чеснокова, председника све-руске мреже За живот (За жизнь) чији долазак је изазавао одушевљење публике. Његово присуство и искуство су, наравно, били веома важни и у радном делу сусрета. Дружење се наставило уз трпезу помирења.
Један од основних циљева овог сабора је опште народна и државна слога свих субјеката на шта нас призива дрматичност демографске ситуације. Све разлике, несугласице, поделе и сукобе треба ставити у страну како бисмо се прво посветили заједничком, општем проблему изумирања нације – ако се овај проблем не реши, сви други успеси и победе су бесмислени.
Хвала домаћинима и организаторима Покрету за децу Три плус и свима који су дошли са разних страна на овај сабор. Очекујемо да ће држава након оваквог дивног скупа имати још више разумевања и поштовања за све нас, за наше предлоге и аргументе и да ће држава озбиљно, промишљено и мудро повлачити потезе мислећи и на будућа покољења.

До новог рад(ос)ног сусрета

https://kurir.rs/vesti/srbija/3135065/otadzbina-u-srcu-sabora-sloge-pokreta-tri-plus-deca-su-pevala-kosovski-bozuri-i-zemljo-moja-a-publika-je-plakala

Три плус: https://www.youtube.com/watch?v=8NcBSwr1w2I

Две песме које су деца отпевала: