Радни састанак у Министарству демографије – наставак и развој сарадње

Одржан је радни састанак 1. априла у Министарству демографије Савеза за живот са потпредседником др Гораном Мандићем на којем се разговарало отворено о великим демографским проблемима Србије и региона. Указано је господину Мандићу на око две деценије залагања разних удружења и експерата на пољу анализе и превенције беле куге.

Одлично је прихваћена демографска платформа Савеза за живот – Министарство жели да сарађује озбиљно и трајно, јер је по Мандићу, демографија тренутно проблем број 1 у држави. Предложили смо да се прогласи ванредно демографско стање и образује демографски кризни штаб.

Одржана је претходно вече и видео конференција сверуске организације За живот (За жизнь) са координаторима, највеће руске организација овог типа, уз учешће представника Србије (Радојко Љубичић). Они поштују наше ставове и већ неке примењују: државни пројекат „Један више“ по узору на наш Три плус, али другачије конципиран; ту је и иницијатива руских депутата (наш предлог) за плату сваког месеца незапосленим трудницама (надамо се да ће руска држава и ово прихватити).