Потписивање меморандума о сарадњи у Москви

Договорена је 1. марта у Москви, уз посредовање савеза За живот (https://zazivot.org), озбиљна сарадња између руске организације За жизнь и српског Покрета за децу Три плус ради свестране подршке многодетним породицама и међународне сарадње по овом питању. Разговори су вођени у социјалној установи Руске православне цркве Дому за маме, где се прихватају труднице и породиље у кризним ситуацијама.

Отвара се велика могућност да се Три плус картице које омогућавају разноврсне попусте за породице са троје и више деце прошире и по Руској Федерацији уз помоћ организације „За жизнь“ (За живот) коју предводи Сергеј Валентинович Чесноков што би омогућило значајне уштеде на годишњем нивоу за породични буџет без додатних оптерећења државне касе, јер фирме саме одређују износ попуста који одобравају. Процењује се да у Русији има око 1,6 милиона породица са троје и више деце.

Потребно је у наредном периоду снажно интезивирање сарадње између Србије и Русије на нивоу невладиних организација, представника Цркве и државе, науке и медицине, како би се бројни ефикасни пројекти и позитивна искуства брзо преносили из једне земље у другу, а наравно, и у треће земље, како бисмо допрли до што већег броја деце, трудница и мајки са разним врстама проблема и како би они добили правовремену и потпуну помоћ и подршку која им је потребна како би се одлучили за рађање, живот и породицу уместо абортуса.