ПОКРЕТ ЗА ДЕЦУ ТРИ ПЛУС У ДУМИ: Хоћемо руски закон за подстицај рађања!

Руси су до пре неколико година имали велики проблем с падом наталитета, али су успели да се законским решењима изборе против беле куге. Србе и даље мучи исти проблем, па су стога представници Покрета за децу Три плус били гости руске Думе како би кроз низ разговора спознали којим правцем би требало да се Србија креће како не бисмо нестали.

SASTANAK PREDSTAVNIKA UDRUŽENJA TRI PLUS S INGOM JUMAŠEVOM I SERGEJOM ČESNAKOVIM

SASTANAK PREDSTAVNIKA UDRUŽENJA TRI PLUS S INGOM JUMAŠEVOM I SERGEJOM ČESNAKOVIM

Инга Јумашева из Комисије за породицу и дете Руске Федерације и депутат Јединствене Русије истакла је да је жеља Русије да се у Србији заустави негативан природни прираштај и нагласила да су они то успели указом председника Владимира Путина којим је предложио мере за стимулисање наталитета и проширење програма „матерински капитал“, који породицама са више деце пружа знатну финансијску помоћ, као и посебне накнаде и повластице.

PREDSTAVNICI UDRUŽENJA TRI PLUS S INGOM JUMAŠEVOM

PREDSTAVNICI UDRUŽENJA TRI PLUS S INGOM JUMAŠEVOM

– Ако ништа не предузмемо, постаћемо мањина у својој земљи и временом нестати као народ. Зато смо данас овде да преузмемо закон који је препородио Русију. Доносимо га у Србију и предочићемо га надлежнима. Финансијски подстицај рађања показао се као једино ефикасно решење – истакао је Владица Гавриловић, председник Покрета Три плус.

SERGEJ ČESNAKOV I VLADICA GAVRILOVIĆ

SERGEJ ČESNAKOV I VLADICA GAVRILOVIĆ

Делегација из Србије је посетила и организацију За живот, на чијем се челу налази

Сергеј Чеснаков, а која је спасла око 8.000 беба у Русији. Мајке те деце су размишљале о абортусу, али захваљујући активности чланова организације, предомислиле су се и родиле децу.

Иначе, руским саговорницима се веома допао пројекат „Цена минус за 3+“, који је заживео у Србији, и заинтересовани су да такве картице пласирају и у Русији.

Извор