Пета Благовестна литија за забрану абортуса, 2018.

За светост материнства, лепоту рађања и радост живота

Деца немају цену!

 

Четири Благовестне литије за децу, живот, породицу и забрану абортуса су постепено утицале на промену јавног мњења у овој области. Државна политика се мења и деловање против оштрог губитка становништва постаје један од приоритета администрације. Упркос великим променама последње четири године, демографски резултати остају катастрофални. Годишњи природни прираштај Србије је минус 40 хиљада. Прошла 2017. година је статистички најгора по питању броја рођене деце у Србији од кад се врше оваква мерења; роћено је само 65 хиљада деце, а 50-их година ХХ века се рађало преко 160 хиљада деце годишње!

Држава је постала веома свесна великог проблема са којим смо се суочили као друштво, али се и даље избегава најхрабрија и најефикаснија мера примерена ситуацији – забрана абортуса. Мере које држава предлаже и спроводи су углавном добре, али скупе, споре и ниске ефикасности. Забрана абортуса је најјефтинија и најефикаснија метода поправљања демографске слике нације. Деца су већ ту, од 300 до 500 хиљада сваке године, толико деце се зачне у Србији, само треба да их пустимо да се роде, да их не убијамо, да не абортирамо децу.

Позивамо вас на Благовестну литију у суботу 7. априла, на велики празник Благовести, дан уочи Васкрса ове године; у 9 ујутру почиње литургија у Саборној цркви (Улица краља Петра), а Литија око 10:15. Литија се упућује ка Народној скупштини ради заједничке молитве за забрану абортуса, а затим продужава ка Храму Светог Саве где је крај ове манифестације.

Видео запис Литије, 33 минута:

Гостовање и најава на Црквеном радију Слово Љубве:
http://slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=15930

Промотивни видео Литије:

Плакат у високој резолуцији

Пета Благовестна литија за забрану абортуса

Пета Благовестна литија за забрану абортуса

Подршка литији: Гости из Русије Сергеј Чесноков и Владимир Потиха на Црквеном радиу Слово Љубве