Осма Благовестна литија са благословом патријарха Порфирија

Позивамо вас на 8. Благовестну литију за живот, породицу и рађање на старој релацији: Саборна црква – Народна скупштина – Храм Светог Саве, на велики Православни празник Благовести 7. априла након Литургије, са благословом патријарха Порфирија.

2020. године у Србији је било 55,000 више умрлих него рођених, а 2021. смо достигли рекордни минус од чак 70,000! Један од главних разлога је велики број абортуса, један од највиших по глави становника у свету, према још увек важећем Титовом закону из 1952. године, којим су деца у утроби мајке лишена права на живот. Више од половине деце која се Божијом милошћу и силом зачну у Србији бивају убијена абортусима. То је страшан грех који нас води у нестанак са лица земље. Васкршњи пост је право време за покајање, пост, молитву и литију. Крајње је време да престанемо са колективним самоуништењем.

Литургија почиње у 9 сати, а литија око 10:15. С нами Бог.

На слици патријарх Порфирије после Литургије у недељу 27. марта у Храму Светог вазнесења Господњег у Жаркову одакле је и потекла, покренута Благовестна литија. Благовестну литију су благословили патријарси Иринеј и Порфирије.