Минхен за живот Немачке

Про-лајф организује Немачке и пријатељи су се окупили у суботу 13. априла на Кенигсплацу ради Марша за живот, манифестације која афирмише: културу живота, право нерођене деце на живот, хришћанске вредности брака и породице, указује на демографске проблеме Немачке и Европе, активира младе да буду друштвено ангажовани, итд.

Неколико хиљада Немаца и пријатеља је прошетало улицама и трговима центра престонице Баварске проносећи поруку живота, рађања и вере. Србију су представљали Коста Стјепановић, Тамара Тодоровић и Радојко Љубичић. Захваљујемо се Едварду, Мартину, Бернарду, Маи и другима из немачког про-лајф покрета. Скуп је увеличао трубачки оркестар Баварске.

Припадници организације антифа и други су организовали контра скуп ради ометања гласном музиком, увредама, псовкама, непристојном гестикулацијом, итд, што је прошло неуспешно јер их је било доста мање и полиција није дозволила да ометају про-лајф манифестацију.

Присуствовали смо у недељу ујутру Светој Литургији у Храму Светог краља Јована Владимира Српске православне цркве у Минхену где смо лепо и топло примљени од свештенства и верног народа – храм је био препун.

Шетња учесника манифестације центром града:

Противници скупа – анархисти и феминисткиње:

Марш за живот:
https://marschfuersleben.de

Млади за живот:
https://jugend.alfa-ev.de

Aktion Lebensrecht für Alle (ALfA) e.V.
https://alfa-ev.de

Sundays for life:
https://sundaysforlife.org