Инфатицид се не може (од)бранити

Три текста као деманти и одговор на клевете и примитивне увреде оф-шор телевизије из Луксембурга N1

Одговор на (недобронамерне) дезинформације ТВ „N1“

Деманти вести ТВ „N1“ од 29. априла 2023. о међународном самиту За живот

Поменути прилог спроводи (свесно или несвесно) релативизацију фашизма и историјски ревизионизам: они који су систематски убијали милионе људе у концентрационим логорима сада су изједначени са савременим невладиним организацијама које се залажу за заштиту традиционалне породице, повећање наталитета и смањење броја абортуса?; (последње је уједно и став свих религија света). Да ли је то разумно или безумно? Тиме се врши двоструки удар: аболиција фашизма и нацизма (две сродне идеологије) и напада на традиционални концепт брака и породице. Да ли је и свако ко није хистерични припадник лгбт идеологије (потенцијални) фашиста?

Хитлер, Гебелс, Геринг, Павелић и други могу да одахну, јер N1 телевизија је релативизовала њихове злочине и њихову идеологију. Тако су управник Аушвица и Инстаграм блогерка, студенткиња која пише о неморалу абортуса изједначени!?

Нанета је велика увреда једном од најјачих друштвених покрета данас у свету; само 2018. године на маршу за живот у Аргентини је учествовало око 3,5 милиона људи у око 70 градова. Марш за живот у САД у Вашингтону (поред Врховног суда) су у претходном мандату подржали председник и потпредседник САД. Да ли су сви они фашисти? Овакво извештавање је срамота за Србију због непрофесионализма, незнања, ширења предрасуда, једностраности, примитивизма.

Нема места радикалном феминизму овде, јер већина чланова организационог одбора самита За живот су жене – лепе, младе, паметне, образоване.

ТВ N1 не може сама себе оправдати тиме да је само пренела ставове својих саговорница. Одговорност медија за избор саговорника и објављено остаје.

Министарство културе, надлежно за контролу законитости рада медија и РРА, треба да провере рад поменуте ТВ N1 и да затражи аргументе и оправдање за апсурдне и злонамерне клевете и увреде.

Организациони одбор је у договору са сарадницима у иностранству припремио Универзалну Декларацију о заштити права деце у целом свету и стварно нам није јасно коме добронамерном она може сметати. Ова конвенција под именом Београдска Декларација наредних година треба да има велику улогу у заштити деце у свету, посебно рањивих група деце и тиме да подигне углед и реноме Београда и Србије у свету. Коме то смета?!
Иначе, један од чланова орг. одбора самита је Абел Петерсон из Уганде.

Да ли је демократски, либерално и европски то што аутори прилога о Међународном самиту За живот ниједном нису контактирали организациони одбор самита, а могли су то лако?! Да ли је то објективно новинарство или злонамерна пропаганда?

Српском менталитету је потпуно стран сваки облик расизма и било шта слично, а организација самита несврстаних, Радост Европе, маратон, бројне културне и спортске манифестације европског и светског нивоа, које су високо оцењене, то јасно доказују. Самит за живот је, надамо се, нови драгуљ у круни Београда.
Нису нам потребни поново црвени идеолошки комесари који ће етикетирати људе и догађаје.

Једна од две екстремне феминисткиње која оптужује Србе за фашизам, Лана Бобић, је Хрватица и то протестант! Хрватица, после НДХ и Јасеновца, оптужује Србе за фашизам?!
https://voxfeminae.net/autorice/lana-bobic/

Овај прилог поменуте телевизије није нимало наиван нити случајан, он је део много шире политичке агресивне неолибералне стратегије.

Да ли се случајно брутални напад (ђоном) ТВ N1 на београдски самит појавио истовремено уз следећи важан документ о Диани Будисављевић и нашом декларацијом о заштити деце? Коинциденција или је напад најбоља одбрана?

Цитат:
,,Ми Срби смо, после више од 80 година, коначно у поседу наше Шиндлерове листе. У питању је аутентичан списак са бројним подацима о најмање 5.631 српском детету које је у другој половини 1942. године из хрватских логора смрти спасила племенита Диана Будисављевић уз помоћ својих сарадника. Проналазак тог предрагоценог документа један је од највећих подухвата и открића у српској историографији током претходних неколико деценија. Заслуге за то има искључиво Музеј жртава геноцида.“

историчар Дејан Ристић

N1

https://n1info.rs/vesti/pro-life-samit-u-beogradu-nosi-opasne-ideje-pokusavaju-da-proguraju-fasizam/

„Pro-life samit u Beogradu nosi opasne ideje, pokušavaju da proguraju fašizam“

VESTI Autor D.P. 29. apr 2023 11:44