Драгоцена Путинова реч о трудноћи: „задржати ДЕТЕ или не“, „оставить РЕБЕНКА или нет“

Председник Русије Владимир Путин одржао је 14. децембра 2017. велику, традиционалну конференцију за штампу. Том приликом је у одговору на питање Сергеја Чеснокова о предаји преко милион потписа држављана Русије за забрану абортуса и др. изрекао драгоцену реч која може много тога променити на боље у Русији и шире. Једна од Путинових реченица лидеру покрета За жизнь је била: «То што ви радите са тачке гледишта подршке трудним женама, које доносе одлуку задржати ДЕТЕ или не – то је апсолутно исправно.» Или у оригиналу: «То, что вы делаете, с точки зрения поддержки беременных женщин, которые принимают решение оставить РЕБЕНКА или нет, вот это абсолютно точно, правильно.»

Овим путем председник Русије је индиректно потврдио да је дете (ембрион, организам, биће) у стомаку мајке заиста ДЕТЕ, тојест човек, из чега следе бројне правне, социјалне и политичке последице, које ће надамо се што пре уследити. Пошто се у периоду од зачећа до рођења ради о ДЕТЕТУ то значи да оно треба да буде законом заштићено, а абортус (вештачки прекид трудноће), тојест одузимање живота нерођеном ДЕТЕТУ, би требао да буде забрањен. Овакве ДЕЦЕ тренутно у Србији има неколико стотина хиљада, а у Русији чак неколико милиона, а њихов живот је без заштите и у великој опасности. Већина зачете деце у Србији се, на жалост, ликвидира абортусом, а мање од половине се роди.

Постоји дакле велики правни вакуум – период од зачећа до рођења – узраст људског живота када је човек лишен свих људских права, па и најосновнијег – права на живот.

Стога, апелујемо још једном снажно на државне органе Србије да што пре заштите животе неколико стотина хиљада становника Србије – ДЕЦЕ, која чекају на рођење у утробама својих мајки и чији живот се не признаје за живот све до тренутка рођења када се уписују у матичну књигу рођених, мада се све виталне функције могу детектовати савременим медицинским уређајима неколико месеци пре рођења. Од овог питања зависи и опстанак српске нације која се гаси и смањује интезивно већ дуго времена, што се види по бројним показатељима.

ДЕЦА чекају храбру и најважнију одлуку власти, која треба да буде огроман корак унапред у будућност Србије и ка знатно дубљем и квалитетнијем поштовању сваког људског живота.

https://youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=b_PCAH3Rwmk&app=desktop

време 3:30

http://radonezh.ru/news/prezident-poobeschal-gospodderzhku-organizatsiyam-kotorye-ubezhdayut-zhenschin-otkazatsya-ot-aborta-177143.html

http://baytulhimka.huzur.ru/novosti/2017/12/15/putin-podderzit-organizacii-kotorye-otgovarivaut-ot-abortov/

ДЕТЕ! ЧОВЕК!