Да ли се Америка припрема за забрану абортуса?

Један од предводника америчких медијских снага које се залажу за право „на избор“ (право на абортус), портал, медијски сервис и провајдер електронске поште Yahoo је објавио чланак у коме се јавност припрема за окончање валидности случаја „Роу против Вејда“, тојест окончање периода легалног абортуса.

Промењен је однос снага у Врховном суду САД где је након велике борбе конзервативни млади судија прошао доносећи превагу традиционалистима од 5 напрема 4.

Поборнике абортуса већ хвата паника, јер се драстично смањује број клиника у САД где је могуће извршити абортус, а уколико Врховни суд поништи преседан „Роу против Вејда“ таквих клиника ће бити врло мало.

Поборнике абортуса не брине ни то што се срце ембриона (фетуса) може савременим ултра-звучним апаратима регистровати у раном стадијуму трудноће – њих срце детета које куца и које жели да живи не занима, већ само абортус као здравствена услуга. С обзиром на велики утицај Америке на цео свет, надамо се да ће забрана абортуса и повратак на стање до 1973. доћи што пре.

https://yahoo.com/lifestyle/prepare-end-roe-v-wade-172609493.html