Ајова штити нерођену децу од детекције рада срца

Гувернер америчке савезне државе Ајова, Ким Рејнолдс, потписала је нови закон за ову државу којим се штити живот нерођених беба од тренутка када им се могу регистровати откуцаји срца, што је око 6 недеља од зачећа. Претходно је, уз расправу, нови пропис усвојен од стране горњег и доњег дома парламента Ајове.

Изузетак од овог правила су случајеви силовања, инцеста и здравствени разлози. Гувернерка Рејнолдс је изјавила да уколико се престанак људског живота константује престанком рада срца, онда је логично да откуцаји срца буду знак да је живот започео.

Чланови демократске странке у опозицији су били против овакве одлуке јер она наводно угрожава права жена. Неки такође сматрају да не остаје времена жени од констатације трудноће до лимита временског од 6 недеља да изврши абортус.

 

Озлоглашена организација „Планирано родитељство“ је чак застрашивала гувернерку правном тужбом. Псеудо-либералне организације су покушале да спрече усвајање овог акта којим се штите нерођена деца од абортуса.

Честитамо Ајови и надамо се да ће се овај позитиван пример пренети као искра светлости на све савезне државе САД.

https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2018/05/05/608738116/iowa-bans-most-abortions-as-governor-signs-heartbeat-bill?utm_campaign=storyshare&utm_source=facebook.com&utm_medium=social