У Београду ће 7. априла 2015, на Благовести са Благословом Његове светости патријарха српског Господина Иринеја, одржати друга Благовесна литија за окончање убијања деце абортусом.

Организатори литије су Међународна православна инцијатива за забрану абортуса и Удружење грађана „Иницијатива за забрану абортуса“ коју предводи Раде Љубичић, дугогодишњи прегалац на овом на овом пољу.

Покрет Двери даје пуну подршку овом скупу и позива све своје чланове и симпатизере да се прикључе овој борби и дају свој допринос овој теми и да овај догађај допринесе освешћивању јавности у Србији да је проблем утробног чедоморства један од највећих проблема данашњице. Такође позивамо све Београђане да се масовно прикључе Благовесној литији која креће из Саборне цркве после завршетка Литургије која почиње у 9 часова.

Покрет Српске Двери, који у центру своје пажње и политичке активности има очување породице и неговање породичних вредности као темељ сваког здравог и животоспособног друштва и народа, жели и овог пута да скрене пажњу и да нагласи неколико ствари:

Живот сваког човека почиње од тренутка његовог зачећа.

Абортус је насилни прекид људског живота. Насилни прекид људског живота је убиство. Убиство је злочин.

Злочин као такав, мора бити санкционисан од стране државе.

Грех утробног чедоморства – убијање нерођене деце, односно некажњено, неконтролисано, масовно и свеприсутно, а од државе чак подстицано и афирмисано вршење злочина абортуса и атака на светињу живота, је међу најважнијим, ако не и најважнији разлог декаденције, сваковрсног посрнућа и практично изумирања и процеса нестанка у коме се налази српски народ.

Ниједно друштво, ниједан народ, ниједна цивилизација не може градити своју будућност и благостање на крви своје нерођене убијене деце! Она друштва, они народи и оне цивилизације које то не схвате осуђени су на нестајање.

Због тога абортус мора бити забрањен.

Извор: http://dverisrpske.com/sr/nas-stav/6627-pridruzujemo-se-inicijativi-za-zabranu-abortusa.html